De Praktijk

Praktijk Humane Bewegingsfunctionaliteit in de naamgeving Humane Bewegingsfunctionaliteit wordt aangegeven dat houding en beweging van de mens primair beschouwd als vitale functies. Klachten en stoornissen van houding en beweging, met name van de wervelkolom zijn dan ook voornamelijk functiestoornissen en geen standsafwijkingen. Het verhaal van de scheefstaande wervel die rechtgezet wordt is in deze visie een fabeltje. 

De Therapie kenmerkt zich door de totaalbehandeling van de wervelkolom en de geringe druk en kracht die hierbij uitgeoefend wordt. Het zogenaamde kraken is dan ook uit den boze. Aan de hand van de onderzoeksbevingen wordt, aan de hand van een model, een duidelijke en voor iedereen begrijpelijke uitleg over de aard van de klacht gegeven. Hierdoor is duidelijk waardoor de pijn en/of stoornissen ontstaat en wat daar aan te doen is. 

Indien ik u niet helpen kan hoort u dit uiterlijk op zijn laatst tijdens de 2e sessie. In de regel zijn 2 a 3 sessies voldoende voor een goed resultaat. Leeftijd is geen bezwaar. 
Een eenvoudig oefen advies wordt gegeven ter ondersteuning van de behandeling. 

Reacties op de behandeling in de vorm van 1 of 2 dagen napijn of vermoeidheid kunnen optreden en zijn normaal. Behandeling kan plaatsvinden op verwijzing van een huisarts.